Plan uw afspraak voor onderhoud

PLAN UW AFSPRAAK VOOR ONDERHOUD

monteurs

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Het uitvoeren van een Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht. Bovendien is het belangrijk voor uw eigen veiligheid en het welzijn van het milieu. Vertrouw uw auto aan onze betrouwbare en vakkundige monteurs toe. Laat Willems Automobielen – Bosch Car Service uw APK-keuring uitvoeren.

Wanneer is uw auto APK-plichtig?

Heeft u een auto met benzinemotor of elektromotor die ná 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s en auto’s op gas geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK. Met een APK bij Willems Automobielen bent u jaarlijks weer verzekerd van een veilige, schone auto.

Oudere auto’s

Voor auto’s die vóór 2005 voor het eerst door de RDW zijn toegelaten, gelden andere regels. Deze informatie vindt u op de website van de RDW.

Thuis in alle merken

Bosch Car Service – Willems Automobielen is een door de RDW erkend keurstation. Wij hebben de kennis, apparatuur en vakbekwaamheid in huis voor alle merken en modellen. Of u nu een benzineauto of een diesel rijdt, een volledig elektrische auto (EV) of een hybride, bij ons is uw auto in deskundige handen. Wij beschikken over alle benodigde technische documentatie, specialistische diagnose- en meetapparatuur en gereedschappen, eersteklas Bosch-vervangingsonderdelen en – niet in de laatste plaats – over gedreven, uitstekend opgeleide vakmensen.

Laat uw auto op tijd keuren!

De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar. De RDW en de politie kunnen hiervoor flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.

Controlepunten APK

Tijdens de APK controleert onze vakbekwame keurmeester uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen. Deze zijn direct van invloed op de veiligheid van uw auto en hiermee op de verkeersveiligheid. Banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, veiligheidsgordels: niets ontsnapt aan zijn deskundige blik. Met speciale diagnoseapparatuur voert hij ook een uitlaatgastest uit om te meten of uw auto aan de wettelijke emissie-eisen voldoet. Verder controleert hij uw auto op eventuele vloeistoflekkage en checkt hij of de registratie van het voertuig in orde is.

Kennis op hoog niveau - professioneel diagnose apparatuur

Kennis op hoog niveau

Omdat Bosch ons voortdurend stimuleert ons zelf te verbeteren, kunt u er van uitgaan dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste technische ontwikkelingen van uw auto.

Zo krijgt onze diagnose apparatuur minimaal vier keer per jaar een update van Bosch-software, zodat alle storingen snel uitgelezen kunnen worden. Wij hebben toegang tot een speciaal forum waarop alle Bosch Car Service leden kennis, reparatie-ervaringen en tips kunnen delen. En Bosch biedt een grote diversiteit aan technische trainingen. die onze monteurs moeten en willen volgen.

Altijd up to dat dus! Dat is wel zo vertrouwd.

Plan uw afspraakvoor APK

De kennis van de autobedrijven van Bosch Car Service staat in de autobranche hoog aangeschreven. Dat komt doordat Bosch ons voortdurend stimuleert om ons zelf te verbeteren. Dat gebeurt op vele manieren: Bosch biedt een grote diversiteit aan technische trainingen.